Teamchef – Åke Jansson

Trackstar Racing

är ett formelbilsteam på Mantorp som drivs av delägare och teamchef Åke Jansson.

Trackstar Racing och Åke Jansson samarbetar med Svenska Bilsportförbundet kring tester för unga förare som är på väg att ta steget från karting till formelbil.

Åke har en gedigen Racing bakgrund och har under åren varit med och hjälpt unga talanger vidare på den Svenska och den internationella racingstegen.

MEKANIKER – JIMMY KARLSSON

Jimmy är utbildad mekaniker på Motorsportsgymnasiet.

2004 inledde han sin professionella racingkarriär som mekaniker på Motorsportsportsgymnasiets team med Formel Renault. I slutet på säsongen 2005 och under hela 2006 arbetade Jimmy på Motopark Academy i Tyskland, som idag ett av de mest framgångsrika teamen i open wheel racing.

Därefter har Jimmy haft uppdrag som mekaniker inom STCC, Formel Renault 2,0.

Sedan 2010 arbetar Jimmy med Trackstar Racing och Formel Renault.

RACEINGENJÖR – ROBERT PETTERSSON

Robert är utbildad Civilingenjör i maskinteknik.

Roberts racingkarriär startade 2001 då han arbetade med dataloggning för Formel Ford Zetec.

Sedan dess har Robert haft flera olika datalogginguppdrag, mestadels inom Formel Ford, men även STCC och Superkart varvat med ingenjörsuppgifter. Sedan hösten 2006 har Robert uteslutande arbetat med Formel Renault som raceingenjör för Trackstar Racing, både internationellt och nationellt.

Åke om Pontus

"Jag brukar ha ett öga för unga talanger och när Pontus var nere på Mantorp ifjol och testkörde Formel Renault 2,0 insåg jag att den här killen skulle jag vilja fortsätta arbeta med. Det man ska ha i åtanke är att det tar tid att bli racerförare. Det är en långsiktig satsning och är bara utvecklingen och engage-manget positivt så ser jag ljust på Pontus framtid"