Philip Forsman – Mentor till Pontus.

ATT LÄRA SIG AV DEM SOM KAN

Steget från karting till formelbilsracing är något av det svåraste en ung och oerfaren förare kan ställas inför. Ett myller av klasser och mästerskap runt om i Europa och resten av världen pockar på uppmärksamheten, och i alla val som måste göras är det lätt att fatta ett avgörande felbeslut. Det är där som Philip Forsman – mentor till Pontus Fredricsson – kommer in i bilden.

 

Med flera SM- och NM-guld i karting i bagaget – och med åtskilliga säsonger i internationell formelbilsracing att blicka tillbaka på – vet 24-årige Forsman bättre än de flesta vad som krävs för att ta sig fram på den svårsnåriga motorsportscenen. En andraplats totalt i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2012, där han var den ende föraren att ta sig upp på pallen i säsongens samtliga race, vittnar också om en bredd och jämnhet som få kan matcha.

 

Philip Forsman är född och uppvuxen i Stockholm – bara ett stenkast från den kartingbana där han för första gången träffade Pontus Fredricsson – och kommer vid sidan av sin egen fortsatta racingkarriär att bidra med råd och tips åt sin nye adept; en stor tillgång i en värld där man inte kan kosta på sig några felsteg.

PHILIP OM PONTUS:

"Jag har följt Pontus på nära håll under hans tid i karting, och tror mycket på honom. Jag minns själv vilket behov man hade av hjälp när man skulle ta klivet in i bilracing, och när man är helt ny finns det otroligt mycket man bör känna till. Jag kommer att stötta Pontus och dela med mig av mina egna erfarenheter, och förhoppningsvis kan det påskynda hans utveckling både på och vid sidan av banan."

 

PHILIP FORSMAN