Pontus Fredricssons satsning på Formel Renault 1,6 inför 2014

Pontus Fredricsson har under de senaste åren utvecklat en grundläggande kunskap om motorsport genom att tävla i Formel Renault 1,6 under 2013 och innan dess i karting.

Sedan debuten i fjol har Pontus hunnit bli 16 år och fortsätter att ta viktiga steg för att nå sin dröm att en dag kunna nå motorsportens finrum.

Pontus är född och bosatt i Stockholm, och har trots sin låga ålder en gedigen tävlingsbakgrund. Passionen för höga hastigheter har varit den röda tråden i en fartfylld uppväxt, där allt från alpin skidåkning till motocross länge stod på agendan innan kartingen och till slut Formel Renault 1,6 tog över på allvar inför säsongen 2013.

I år 2014 fortsätter utmaningen. Bakom ratten på en bil i drift av Trackstar Racing – ett av mycket få svenska formelbilsteam med internationell erfarenhet- tar sig Pontus Fredricsson an sin andra säsong i bilracing.

Huvudsyftet för årets säsong är att låta Pontus fortsätta samla på sig så mycket erfarenhet som möjligt inför framtiden. Målsättningen är att lägga grunden för de egenskaper som krävs längre fram i karriären och förbereda Pontus för ett liv som professionell racerförare – både i och utanför bilen men framför allt att på allvar strida om topplaceringarna.


Pontus är medlem och har sin tävlingslicens via KAK
(Kungliga Automobil Klubben)
www.kak.se