FALKENBERG 11-13 JULI

RACERAPPORT

Fredag

Kval: Var ett riktigt tajt kval tidsmässigt och kvalade in som nr 7. Inte helt nöjd med det men det är en ny dag imorgon.

Lördag
Race 1: Fick en bra start och kunde avancera en placering direkt i första kurvan. Hade bra fart i bilen och när jag gick in på varv två låg jag fyra. När jag sedan skulle fightas om tredje platsen så krokade vi ihop och jag tappade tyvärr tre placeringar. Kunde till sist gå i mål som 5:a, hade hoppats på en bättre placering men är nöjd med att ta den tredje snabbaste varvtiden vilket gav mig bättre förutsättningar inför race 2.

Race 2: Fick återigen en bra start och kunde hänga på Sundahl in i första kurvan och plockade direkt andra platsen. Sundahl och jag fick en lucka ner till fältet men sen blev det tyvärr Safety Car. När racet släpptes på igen var den luckan borta och Sundahl kunde dra ifrån mig litegrann. Behöll min andra plats racet ut men jag var hårt uppvaktad bakifrån av Aabol. Är sjukt nöjd med att jag behöll lugnet och fokus och inte lät mig stressas till misstag!

Söndag
Kval: Från det fina vädret vaknade vi till regn och rusk. Regnet tilltog dessutom strax innan vi skulle kvala så förutsättningarna var lite annorlunda mot igår. Kände mig trygg i bilen och kunde direkt sätta en bra varvtid innan regnet ökade ytterligare. Det räckte till pole position J

Race 1: Redan när vi satt på pit lane vräkte regnet ner. Det beslutades att vi skulle starta bakom Safety Car av säkerhetsskäl. Eftersom regnet inte avtog utan faktiskt ökade var sikten obefintlig, dessutom hade vattnet ingenstans att ta vägen och blev kvar på banan. Så  efter ett antal varv bakom Saftety Car beslutade domaren att racet skulle avslutas bakom Safety Car också.

Jag var riktigt laddad att få köra ett regnrace och med känslan i bilen från kvalet och bästa kvaltid kände jag mig svårslagen. Därför kändes lite snopet att gå imål bakom Safety Car men är nöjd med min första seger.

Race 2: Återigen laddad för regnrace, sitter i pit lane och ska precis gå ut när vi får beskedet att man vill skjuta upp heatet till kl. 17.00. Blev självklart besviken men har full förståelse att beslutet togs av säkerhetsskäl. Man försökte sopa vattnet av banan men tyvärr hjälpte inte det så hela racet blev till sist inställt.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter