RACERAPPORT BOTNIARING, FINLAND 17-18 MAJ

Fredag
Vi fick fyra träningspass under fredagen och jag kom fort in i körningen. Varvtiderna blev bättre och bättre under varje träningspass och jag hade en positiv känsla inför lördagens kval.

Lördag
Kval: Körde av redan andra varvet och med lite tur tog jag mig upp på banan igen. Tyvärr fick bilen lite skador, framvingen blev lite sned och hela golvet skrapade i asfalten. Med de omständigheterna är jag riktigt nöjd att jag fick till 5:e bästa tid inför det första racet.

Race 1: Startade i ruta 5 och in i första kurvan höll hela fältet samma positioner. Det var ett ganska odramatiskt race och jag slutade 4:a. Fick inte till något riktigt bra varv så det blev startruta 5 i det andra racet också.

Söndag
Race2: Fick en bra start och in i första kurvan låg jag trea. Tyvärr missade jag en växel och förlorade de två placeringarna som jag knep i starten. Men innan vi gick in på andra varvet hade jag tagit tillbaka tredje placeringen. Jag lyckades dryga ut luckan bakåt men det var lite för långt fram för att kunna utmana ettan och tvåan. Gick i mål som 3:a. Otroligt skönt att få stå på pallen!

Race 3: Startruta 4 den här gången. Fick en bra start även den här gången och kom upp som trea redan i första kurvan. Det blev en klunga på 5 bilar som drog ifrån och det var en riktigt tuff fight att behålla tredje platsen. Sen lyckades ettan, tvåan och jag få en lucka men fighten var absolut inte över. Det var fight hela vägen in i mål och jag kom i mål som trea igen! Det var bara 1,8 sekunder mellan mig och segraren så jag är otroligt nöjd med helgen och min insats.


Nästa race för min del körs i NEC serien på Spa Francorchamps i Belgien 30 – 1/6

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter