Sammanfattning Assen 19-20/10

Fredag
Vi fick två träningar idag. Den första på morgonen kördes på blött underlag och jag hade den bästa varvtiden. På den andra träningen på eftermiddagen hade banan torkat upp och jag var näst snabbast. Allt kändes bra.

Lördag
Fick ett träningspass även idag och jag var taggad och gick ut med samma känsla som igår och allt flöt på bra. Fick till tredje bästa varvtid.

Kval
Kvalet gick till som förra helgen dvs man kvalar en gång för båda racen och den bästa tiden blir startrutan i första racet och den näst bästa för det andra racet.
Fick till ett bra kval med bra flyt, det var riktigt tighta tider men jag lyckades så bra att det resulterade i pole position i båda racen. Det känns så kul att ha fått till racingkarriärens första pole!

Söndag
Race 1

När vårt race kördes hade inte hela banan torkat upp efter nattens regn. Fick inte riktigt fäste men lyckades ändå ta mig in som trea i första kurvan. Fick tyvärr inte ens ett helt varv… blev påkörd, åkte av och blev tvungen att bryta :(

Race 2
Tyvärr drog jag på mig en tjuvstart :( Låg etta tills det var dags att ta bestraffningen och kom ut ur depån sist i fältet. Kunde avancera till plats 10 och körde bra men det var för långt fram till resten av klungan.

Det positiva jag kan ta med mig från helgen är att jag har farten, jag fick mina första pole positions och även om jag inte stod på pallen så hade jag riktigt bra varvtider i det andra racet också.

Som vanligt vill jag tacka alla runt omkring mig för stöttning och support.

//Pontus

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter