Sammanfattning av Zandvoort 12-13/10

Det var jätteroligt att få komma tillbaka till Zandvoort Circuit. Vädret hade kunnat vara lite bättre men det är ju tyvärr inget vi kan styra över.

Fredag
Två träningar i ösregn, precis som förra gången vi var här! Körningen kändes bra.

Lördag
Kval
Kvalen är lite annorlunda i Europa än vi är vana vid hemma. Man kvalar en gång för båda racen och den bästa tiden blir startrutan i första racet och den näst bästa för det andra racet.
Hade bra flyt och allt kändes bra, fick lov att gå in i depån efter ca 8 varv och hade då tredje bästa tid, hann inte gå ut och köra klart kvalet så det blev startruta 6 i första racet och 7 i det andra.

Race 1
Fick en bra start och hängde med bra i fältet. Torrt underlag men otroligt halt och svårkört så det var en utmaning. Gick i mål som 5:a.

Söndag
Race 2
Ösregn och näst intill storm idag. Rullande start pga vädret. Förutsättningarna var verkligen inte optimala och det visade sig nästan omgående. Vi hade bara hunnit köra max tre varv när första inicidenten inträffade och det blev gul flagg. Saftey Car kom ut och när fältet släpptes igen och vi gasade på så kom vi inte längre än till andra kurvan innan en holländare gick rakt ut i räcket och fick retur in i banan igen och drog med sig en annan bil. Då blev det röd flagg direkt. Lite snopet eftersom vi inte fick så många varv. Gick i mål som 4:a men pga röd flagg fick jag placering 6.

Är trots allt nöjd med helgen och min insats. Förutsättningarna var lite tuffare den här gången men jag presterade i båda racen.

Som vanligt vill jag tacka alla runt omkring mig för stöttning och support.

Uppladdning Assen pågår!

//Pontus

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter