23-24 Augusti Gelleråsen Karlskoga

STCC, Formel Renault 1,6 deltävling 6

Det här var inte min helg.
Tråkigt när det kändes så himla bra i Östersund men så är det ibland.
Allt från teknikstrul med bilen till inblandad i en obehaglig krasch.
Är lite omtumlad efter sista racet i lördags och är så tacksam för att ingen blev skadad.


Fredag

Träningen gick verkligen bra de första 12 varven sen dog bilen. Fick trots det 3:e bästa tid.

I kvalet pajade bilen direkt och jag fick inte ett enda tidsvarv. Det resulterade i sista startrutan vilket naturligtvis kändes botten.

Race 1 – Det började bra och jag kunde ta mig upp till en femte plats, sen fick jag problem med bilen igen och gick i mål som 7:a med sjunde bästa tid. Lite bättre startruta inför lördagens race.

Teamet gjorde ett kanonjobb med bilen under kvällen.

Lördag

Race 2 – Det blev lite rörigt i starten men vi kom iväg. När Robert Svensson och Kevin Abool stötte samman och åkte av kunde jag, i ett tidigt skede, ta mig upp till en fjärde placering.

Eftersom jag hade haft så mycket teknikstrul under helgen var jag så oerhört koncentrerad på bilen och min körning att jag tyvärr missade helt att jag bestraffats för tjuvstart. Jag körde på för många varv innan jag såg flaggen och därför blev jag diskad vilket känns tråkigt men det är sådant som händer. När jag sedan skulle gå in och ta min bestraffning körde Erik olyckligt in i mitt högra bakdäck, hamnade i gruset och snurrade några varv. Jag är så tacksam att ingen av oss blev skadad.

Nu är det bara att ladda om inför finalracet på Mantorp Park den 20-21/9.

Det positiva jag kan ta med mig från helgen är att när bilen fungerar som den ska så har jag farten! Och så vill jag naturligtvis gratulera min teammate Paul Blomqvist som kammade hem segern i det första racet och en välförtjänt andra placering i det andra racet.

Stort tack till hela teamet för stöttning och support.

//Pontus

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter