9-10 augusti Airportrace i Östersund

Det här är min bästa helg hittills och jag är verkligen nöjd med tävlingen och min prestation!!!
Jag kunde experimentera med min körstil och med olika spårval och lyckades hitta tiondelarna den här gången. Banan är 1930 meter lång och bitvis riktigt snabb.

Min mentor Philip Forsman var på plats och coachade mig vilket var till stor hjälp.
Jag känner att jag utvecklas och kommer närmare de lite mer rutinerade förarna varje gång och det känns ju bra!

Fredag
Vi tränade vid tre på eftermiddagen i regn. Det kändes bra och banan var verkligen kul att köra. Hade en grymt bra känsla i bilen och fick tredje snabbaste tiden.

Kvalet gick vid 19.00 på kvällen på torrt underlag. Fick till riktigt bra tider här också men körde tyvärr av och förstörde däcken när de var som bäst. 8.e bästa tid till slut.

Lördag
Race 1 – De körde drifting på fredagskvällen mellan 22-00 och drog upp en del skit på banan, sopbilarna gjorde inte saken bättre så det var svårt att få grepp. Dessutom var det kallt i marken och vi hade ingen direkt temp i däcken som också ställde till det de första varven. Det var nog ingen riktigt beredd på. Redan i första kurvan åkte Robert Svensson av och efter långa flygrakan åkte några av och flera snurrade. Det gjorde jag också men kunde fortsätta direkt, då låg jag sjua. I slutet på racet gick det mycket bättre eftersom greppet kom tillbaka och jag gick i mål som 4:a med fjärde bästa tid.

Race 2 – Startruta 4. Fick en kanonstart och la mig direkt som trea efter Erik Johansson och Lukas Sundahl. Redan under första varvet körde jag om Sundahl och tog upp jakten på Johansson som jag körde ikapp. Vi fick skapade en ganska bra lucka bakåt och jag gjorde allt jag kunde för att sätta press på honom men när vi började fightas kom Sundahl och Rump ikapp oss.
Det var svårt att komma om Johansson men jag kände att jag hade bättre fart än honom och ville ändå göra ett försök som tyvärr misslyckades. Jag snurrade upp lite på gräset men kom upp på banan ganska snabbt och började jaga igen. Slutade som 4:a.

Det räckte inte till pall den här gången men jag är oerhört nöjd med min körning och det visade sig på varvtiderna också!

Det övergripande målet för säsongen är att utvecklas som förare och det känns det som att jag gör. Jag har tagit ett klart steg framåt och förhoppningsvis kan jag fortsätta med det även framåt.

Stort tack till alla runt omkring mig och till hela teamet för stöttning och support som gör det här möjligt och som gjorde helgen till en toppenupplevelse.

Vill även tacka alla som kom fram efteråt, era ord värmer verkligen!

Nästa deltävling i Formel Renault 1,6 avgörs i Karlskoga 23-24 augusti.

//Pontus

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter