Kinnekulle Ring 26-28 Juli

Jag är nöjd med körningen som har känts bra hela helgen både i torrt och vått.
Tre race kördes i helgen i Kinnekulle. Banan är 2072 meter lång, gropig och teknisk.
Läs sammanfattningen nedan.

Vi har blivit inbjudna till NEC serien som går i Assen, Holland nu till helgen 2-4 augusti. Laddar inför ytterligare en utlandsutmaning. 
Det ska bli jättekul och det ryktas om stor publik!

Sammanfattning av helgen
Torsdag
Vi tränade  2 x 15 min och hann få en känsla för banan.

Fredag
Det strulade i warm up så det blev i princip ingen körning. Det var tighta tider och det gällde att ha hundradelarna på sin sida. Kvalade in som 9:a.

Lördag
Race 1 – Gick i mål som 7:a och fick en lite bättre startruta inför det andra racet.

Race 2 – Starten gick bra och jag lyckades avancera upp till 5:e plats. Fick lite sladd och åkte av men kunde direkt ta mig upp på banan igen…återigen som 7:a.

Söndag
Race 3 – Regnväder! Kom efter i starten men lyckades ändå hänga med och till och med ta mig om Kevin Aabol på rakan. Tyvärr bromsade jag på mig och körde av. Hamnade sist och rejält efter de andra men tog mig ut på banan igen. Körde mig upp till 11:e och kunde på sista varvet avancera till 10:a för att till sist i sista kurvan knipa åt mig en nionde plats.

Resultaten kunde ha blivit bättre om hundradelarna varit på min sida i kvalet och om jag inte åkt av lite. Men jag känner att jag hela tiden utvecklas som förare och man måste våga satsa lite ibland också!

Stort tack till hela teamet för stöttning och support. 

//Pontus

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter