STCC 12-13 Juli Falkenberg

Tredje plats, min första pallplats i formelbilskarriären!!!

Helgen har minst sagt varit omtumlande men framför allt väldigt kul.
Banan är 1843 meter och hyfsat snabb. Den har ett ganska trixigt parti som var en utmaning till en början.

Det viktigaste är att hela tiden utvecklas och att steg för steg komma närmare de lite mer rutinerade förarna och det lyckades jag med den här gången!

Har uppdaterat galleriet med bilder från Falkenberg, gå gärna in och kika där också.

Torsdag
Första dagen i Falkenberg och de första två passen på den här banan. Det kändes bra inför resten av helgen.

Fredag
Det kändes bra i warm up och den känslan höll i sig i kvalet som resulterade i en sjätte startruta inför första racet.

Race 1 – Gick i mål som 6:a vilket var mitt personbästa hittills. Lyckades få med mig 5:e bästa varvtid som gjorde att jag fick en bättre startpositon inför lördagens race där jag startade i ruta 5. Är nöjd med min körning och tar med mig den känslan!

Lördag

Race 2 – Starten gick bra och jag kunde direkt lägga mig som fyra. Redan på första varvet hamnade  Kevin Aabol i en sandfålla och säkerhetsbilen kom ut för omstart. Martin Rump pressade på bakifrån och lyckades ta sig förbi mig. Mitt i racet fick Sundahl sladd och körde av och Kimmy Larsson tvingades ta en omväg för att undvika en krock. Då såg jag min chans att få min första pallplats och kunde ta rygg på Martin Rump som nummer 3 och behöll den tredjeplatsen ända in i mål!!! Dessutom hade jag tredje bästa varvtid också!

Målet för den här säsongen är att utvecklas så mycket som möjligt som förare och det här var verkligen ett kvitto på att vi går åt rätt håll.
Nu gäller det att bygga vidare på det här under resten av sommaren.

Stort tack till hela teamet för stöttning och support som gjorde helgen till en toppenupplevelse.

Nästa deltävling i Formel Renault 1,6 avgörs på Kinnekulle Ring 26-28 juli.

//Pontus

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter