14-15 Juni, Audru Ring, Pärnu, Estland

Den andra deltävlingen i Formel Renault 1,6 gick av stapeln på Audru Ring i Estland i helgen. Ytterligare en ny och rolig utmaning! Banan är nyrenoverad till i år så vi hade väldigt lite att utgå från men vi fick möjlighet till mycket träning under torsdagen. Det viktigast, som vanligt, är att hela tiden utvecklas och att steg för steg komma närmare de lite mer rutinerade förarna.
Jag och mina teamkamrater i Trackstar Racing hade dessutom förmånen att coachas på plats i Pärnu av Tom Blomqvist som idag tävlar på hög internationell nivå i europamästerskapet för  Formel 3.
Jag lärde mig massor av Tom, som har kommit väldigt långt på vägen mot toppen och som själv inledde sin formelbilskarriär i Formel Renault – till och med här hos Trackstar Racing! Ett stort tack till honom.

Sammanfattning av helgen

Torsdag
Nytt land, ny bana och nya utmaningar. 7 st 30 minuterspass på en rolig och följsam bana. Efter några pass började det att kännas riktigt bra och kunde summera dagen med fjärde bästa tid. En skön känsla!

Fredag
Det mesta stämde i warm up och jag lyckades toppa gårdagen med den tredje bästa tiden. I kvalet däremot stämde ingenting och jag fick bara till ett enda flygande varv som resulterade i en tionde startruta inför lördagens första race. Inget drömläge direkt men lyckades fokusera om.

Lördag
Race 1 – Avancerade genom fältet och var på god väg mot en personbästa femteplats när jag tyvärr blev påkörd och tvingades bryta. Sånt som händer i racing! Lyckades ändå få med mig en bättre startpositon till nästa race där jag startar i ruta 7. Är nöjd med min körning och tar med mig den känslan!

Race 2 – Tog mig upp till en sjätte plats och tog målflagg på sjätte plats bara för att till slut klassificeras som nia efter att ha bestraffats med 20 sekunders tidstillägg för tjuvstart. Lite ivrig i starten!

Jag är väldigt nöjd med min fart den här helgen och det känns verkligen som att det här var ett stort steg i rätt riktning! Nu gäller det att bygga vidare på det här under resten av sommaren.
Stort tack till hela teamet för stöttning och support som gjorde helgen till en toppenupplevelse.

//Pontus

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter