17-21 Maj Zandvoort, Holland

Min teamchef Åke brukar säga att det tar tid att bli racerförare, det viktigaste är att man utvecklas och det känns det verkligen som jag har gjort den här helgen!

Efter premiärracet på Ring Knutstorp 3-4 maj blev vi inbjudna av NEC Junior Formel Renault 1,6 (North European Cup), att delta i deras premiärrace av Formel Renault 1,6 på Circuit Park Zandvoort, Holland.

Det har varit en fantastisk upplevelse att få genomföra min första internationella formelbilstävling så här tidigt i min satsning och något som jag inte hade räknat med att få göra för bara ett par veckor sedan.

 

Sammanfattning av helgen.

Fredag

Träningarna har varit så himla kul och det har verkligen kännts bra fast tufft.

Vilken otroligt häftig bana! Den är över 4 km lång, bred, snabb och svår.
På förmiddagen var det uppehåll och torrt. Då hade jag 7:e bästa tiden...det toppade jag på eftermiddagen när det ösregnade med 5:e bästa tiden! Nöjd som bara den.
Det är så kul att vara här, det är ju trots allt en historisk F1 bana, som ligger fantastiskt bland sanddynerna.

Lördag

Eftersom vädret var ostadigt, blött på banan men upphåll, så blev det diskussion in i det sista vilka däck som var lämpligast.

Vi hade regndäck på men precis innan utgången till kvalet så bytte vi till slicks vilket visade sig vara ett bra val.

Kvalade som 9:e snabbast och är nöjd med det utifrån förutsättningarna.
Lite vila och uppladdning inför måndagens båda race!!

Måndag

Race 1 – Det var uppehåll och torrt strax före start men det började regna precis när vi skulle starta. Alla gick ut med "fel" däck och det blev HALT! Jag såg att flera av mina konkurrenter hade kört av längs den över 4 km långa banan och tyvärr flaggades racet av på grund av det, efter 8 körda varv av totalt 10. Låg 6:a när racet flaggades av men fick inte tillgodoräkna mig den placeringen pga röd flagg. Det blev en 8:e plats till sist.

Race 2 – Ösregn men denna gång med "rätt" däck, bättre grepp men väldigt dålig sikt. I sådana förhållanden är det oerhört viktigt att alla kör utan att tveka. Otroligt spännande race där jag låg med i klungan och försökte avancera. Lyckades ta mig förbi men fick sladd och snurrade på sista varvet och slutade på 10:e plats.

 

Jag är så nöjd med den här helgen och glad för att jag fick chansen att köra på den här coola banan.

Stort tack till hela teamet för stöttning och support som gjorde helgen till en toppenupplevelse.

Vill också gratulera "my teammate" Paul Blomqvist för fantastisk körning och två 3.e placeringar.

//Pontus

 

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter