Lärorik formelbilsdebut för Pontus Fredricsson

Pontus Fredricsson arbetade sig metodiskt igenom sin debut i formelbilsracing och tog sig i mål i båda helgens race vid säsongspremiären för Formel Renault 1.6 på Ring Knutstorp. Den 15-årige stockholmaren ökade successivt tempot bakom ratten på sin Trackstar Racing-bil, och kan summera sin första tävlingshelg utanför kartingsporten med en 11:e och en 10:e plats som facit i karriärens första två Formel Renault-race.


– Det känns kanon att ha klarat av min formelbilsdebut, och jag har lärt mig enormt mycket den här helgen, säger Pontus Fredricsson. Jag tog mig i mål i båda racen och höll mig undan problem, och det var ett av mina stora mål här på Ring Knutstorp. Innan jag kom hit saknade jag erfarenhet av så många moment i den här bilen, men nu har jag i alla fall provat på att göra en riktig start – och jag har mycket bättre koll på vad som krävs för att bli konkurrenskraftig i en så här snabb bil. Ett stort tack till teamet som har hjälpt mig igenom min debut på ett bra sätt; jag ser redan fram emot resten av säsongen!


Nästa stopp på Formel Renault 1.6-kalendern är estländska Pärnu, där årets andra deltävling arrangeras den 15-16 jun

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter