De första testdagarna är avklarade!

 

Pontus Fredricsson har genomfört sina första tester inför säsongspremiären av nya Formel Renault 1.6, en av supportklasserna inom ramarna för standardbilsmästerskapet STCC. Fredricsson – som under 2013 lämnar kartingsporten bakom sig och istället kliver in på formelbilsarenan vid bara 15 års ålder – fick bekanta sig med sin nylevererade tävlingsbil under tre dagars aktiviteter i Karlskoga, Kinnekulle och på skånska Ring Knutstorp, och fick samtidigt chansen att lära känna sitt nya team Trackstar Racing.

– Formel Renault-bilen är otroligt rolig att köra, och jag har lärt mig massor under de här tre dagarna,

säger Pontus Fredricsson. Formelbilsracing är något helt annat än karting, och de här testerna har givit mig en första känsla för de krafter man utsätts för och den teknik som krävs för att köra en sådan här bil. Vingarna och däcken genererar väldigt mycket grepp och det är svårt att veta var gränsen går, men Trackstar Racing har stor rutin av Formel Renault och de har redan hjälpt mig att utvecklas bakom ratten. Mitt mål i år är att lära mig så mycket som möjligt, och det har jag bra förutsättningar att lyckas med i det här teamet. Det känns kanon att äntligen vara igång!

Pontus Fredricsson – som var den förste föraren att offentliggöra sin satsning på Formel Renault 1.6 under vintern – kan nu närmast blicka fram mot ytterligare tester på Mantorp Park i slutet av månaden innan säsongen drar igång på allvar i och med tävlingspremiären på Ring Knutstorp den 3-5 maj.

Nyhetsarkiv

Länkar

Senaste nyheter